torsdag 20 februari 2020

11700 personer och mer välfärdspengar

Många kommer till Sävsjö kommun
DEN OFFICIELLA befolkningsstatistiken från SCB har precis kommit. Den visar att vi i Sävsjö kommun hade 11677 invånare sista december 2019, en ökning med 46 personer sedan förra årsskiftet. Detta samtidigt som en hel del andra kommuner minskar som exempelvis Gnosjö och Vetlanda. Kommunen ökar även innevarande år och vi har idag passerat 11700 personer. Det är hela 24 år sedan Sävsjö kommun senast var på denna nivå.

JAG TOLKAR ökningen som ett tecken på att allt fler upptäcker att Sävsjö är en attraktiv kommun med bra service och god ekonomi. Sävsjö en kommun med långt bättre utbud än de flesta när det gäller kultur, sport, idrott och fritid. Det finns numera också goda möjligheter att bygga hus i attraktiva lägen. I vår kommun finns bra skolor, omsorg och många arbetstillfällen. Vill man pendla går det också bra med både tåg och buss. Det är roligt att många fler upptäcker det många av oss som bor här redan vet, Sävsjö kommun är bäst!

RIKSDAGEN HAR DENNA VECKA beslutat om att skjuta till 2 miljoner extra till vår kommun efter en överenskommelse mellan Kristdemokraterna och övriga oppositionspartier. Regeringen har aviserat att vi får 4 miljoner till i sommar efter beslut i den så kallade vårändringsbudgeten. Detta är för oss positiva nyheter, i synnerhet eftersom man inte har öronmärkt pengarna. Det innebär att vi kan se till att dessa används där de behövs allra mest!

DET ÄR ALLTID ROLIGT att vara kommunalråd i Sävsjö. När det dessutom finns gott om ekonomiska resurser och det är befolkningstillväxt känns det förstås extra kul!