måndag 17 februari 2020

Debatt, roliga beslut och vårtecken

På lunchpromenaden noterade
jag att "videkissarna" kommit
fram, våren är på väg! 
ALLMÄNPOLITISK DEBATT var kvällens stora punkt på fullmäktige. Samstämmigheten var stor om det mesta. Debatten hettade till lite extra när det kom på tal om att i stället för undersköterskor, på en del tjänster, nöja sig med att anställa vårdbiträden. Inom barnomsorgen skulle man på en del tjänster kunna anställa barnskötare istället för förskollärare.

JAG UTMANADE politiker i socialnämnd och barn- och utbildningsnämnd att tänka till en gång extra om vilka kompetenser som man ska kräva i sina verksamheter. För min del tycker jag det är viktigt att göra tröskeln lägre för att kunna få anställning i en del av de jobb som finns i kommunen. Detta behövs för att få nya svenskar och andra som är långt från arbetsmarknaden in i arbete.

POSITIVAST UNDER KVÄLLENS fullmäktige var att vi helt enigt beslutade om att tillföra 15 miljoner till kommunens verksamheter, främst barn- och utbildningsnämnd och socialnämnd. Mycket bra att vi också beslutade om att göra i ordning "Röda Längan" i Stockaryd till LSS-bostäder. Detta samtidigt som Sävebo uppmanades göra om lägenheter på Mejerigatan till Seniorbostäder.