fredag 28 februari 2020

Bra med samordning och vackert med vinter

Vackert vinterväder idag
FÖRETRÄDARE FÖR arbetsförmedling och försäkringskassa tillsammans med oss som är kommunalråd i region och kommuner har idag varit på Vrigstad värdshus för att samtala om samarbete. Vi har ett framgångsrikt gemensamt arbete i något som kallas Finsam. Inom detta jobbar vi tillsammans för att personer som är utsatta och långt från arbetsmarknaden ska komma in i egen försörjning via utbildning eller arbete.

GENOM ATT VI SAMARBETAR undviks att någon "ramlar mellan stolarna" och det är möjligt att göra en fungerande individuell plan som alla står bakom. Genom samarbetet i Finsam kan vi också utveckla bra metoder för hur vi allra bäst arbetar med människor för att de ska komma tillbaka till ett normalt samhällsliv. För Sävsjö kommun är vårt Finsam, Höglandets samordningsförbund, en alldeles utmärkt resurs.

EFTER MÖTET TOG jag förstås en sväng för att kolla vattennivån i Vrigstadån och som väl är har vattnet sjunkit tillbaka en hel del. Under lunchen samtalade jag med kollegor från Gnosjöregionen och de har nu betydligt större problem med översvämningar än vi. Idag kom jag hem medan det ännu fanns lite sol och passade på att ta en njutbar skogspromenad i det vackra vinterlandskapet. Härligt!