lördag 29 februari 2020

Bra att veta om coronaviruset

JAG FÅR EN DEL FRÅGOR omkring coronaviruset och kan till er som undrar berätta att vi i Sävsjö kommun är väl förberedda. Detta genom att det finns en särskild pandemiplan som har tydliga instruktioner för hur vi ska agera om det skulle uppstå någon smitta i vår kommun. Det övergripande och direkta ansvaret för olika sjukdomar har Region Jönköpings län. Tyvärr finns mycket påståenden och rykten som är felaktiga. Jag tycker det är viktigt att ha korrekt och aktuell information och rekommenderar dig som vill veta mer att ta del av den information som Region Jönköpings län sammanställt om coronaviruset och den kan du läsa här:

REGION JÖNKÖPINGS LÄNS INFORMATION OM CORONAVIRUSET
Har du frågor om coronavirussjukdom covid-19? Uppdaterad och bekräftad information finns på 1177:s och Folkhälsomyndighetens webbplatser. Du kan även ringa det nationella informationsnumret 113 13.

Viktig information finns på  följande länkar:
1177.se om coronaviruset
Folkhälsomyndigheten: frågor och svar om coronaviruset
Folkhälsomyndigheten om coronaviruset

Du som vill ställa frågor kan även ringa det nationella informationsnumret 113 13. All information som 113 13 lämnar ut är verifierad av Folkhälsomyndigheten eller annan ansvarig myndighet. Tjänsten är tillgänglig dygnet runt under årets alla dagar.
(källa: www.rjl.se)