tisdag 11 februari 2020

Positivt om motocross och Mia Frisk på besök

Här är jag tillsammans med Mia frisk och Gunnel Lundgren
I DECEMBER togs första steget för att undersöka möjligheten att få ett nytt riksidrottsgymnasium för motocross och enduro till vår kommun. Under många år har det funnits en sådan utbildning i Tibro kommun. Efter att de lagt ner sin gymnasieskola är Sävsjö en av de kommuner som ligger bra till för att få denna utbildning.
      Under tisdagen har vi träffats för att ta del av erfarenheterna från ett studiebesök i Tibro och för att planera fortsatt arbete. Målet är att vi i politiken ska kunna ta ett inriktningsbeslut om denna gymnasieutbildning någon gång innan halvårsskiftet. Rimlig start för utbildningen i Sävsjö kan vara hösten 2022.

MIA FRISK VAR TALARE på kristdemokraternas årsmöte som denna gång var i Hjärtlandagården. Gunnel Lundgren var dagens konferencier och Pernilla Nord berättade om byalaget och Hjärtlandagårdens ombyggnad. Mia Frisk berättade om det framgångsrika arbetet i Region Jönköpings län. Mest frågor till Mia kom omkring länstrafiken och förslaget till nytt biljettsystem och flera pekade på vikten att det snart måste prioriteras att få igång en busstrafik mellan Vrigstad och Värnamo. Även Anton Axelsson medverkade utifrån sitt uppdrag som ombudsman för partidistriktet.

VID ÅRSMÖTESFÖRHANDLINGARNA utsågs ett nytt presidium för partiavdelningen. Benjamin Petersson valdes som ordförande och Johanna Danielsson som vice ordförande. Gunnel Lundgren utsågs till sekreterare och Jan Johansson till kassör. För min del fick jag fortsatt förtroende som gruppledare.

På följande länk kan du läsa tidigare blogginlägg om motocross- och endurogymnasium:
http://savsjo.blogspot.com/2019/12/motocross-och-enduro-kan-bli-ny.html