tisdag 4 februari 2020

Alla människors lika värde är grunden

Alla människor är lika mycket värda
VI I KOMMUNSTYRELSEN arbetar med en revidering av kommunens utvecklingsstrategi. Som en del i arbetet ordnades under tisdagen en workshop om det som ska vara Sävsjö kommuns värdegrund. Vi vill alltid bemöta människor med respekt, kunna leverera en god kommunal service och bli en attraktiv arbetsgivare. Vi är övertygade om att en rätt utgångspunkt och värdegrund för det är alla människors lika värde!

HÅLLBARHET ÄR EN annan grundläggande del i kommunens arbete som lyftes fram under dagen. Det vi gör idag spelar roll imorgon och det är därför helt nödvändigt att hushålla med våra resurser och arbeta för ett hållbart samhälle utifrån ett ekonomiskt, socialt och ekologiskt perspektiv.

KOMMUNSTYRELSEN TOG UNDER dagen också en rad beslut. Femton miljoner föreslås att fördelas ut till nämnder utifrån det tillskott som kommunen fått med en ny kostnadsutjämning. Det ska ske en fortsatt satsning på svenskt kött, byggas en bro över Toftaån och upprustas lägenheter för personer med funktionsnedsättning. Ett förslag från tennisklubben TK-Orwak om byggnation av Padelbanor ska beredas.