torsdag 18 maj 2017

Samarbete får ny profil och nytt namn

Huvudloggan är längst upp och de tre mindre loggorna
längst ner kan användas av respektive verksamhet.
När jag började som kommunstyrelsens ordförande fanns ett väl fungerande samarbete på Småländska Höglandet som kallades "kommunklubben". Eftersom vi var sex kommuner så kallades samarbetet ibland skämtsamt för "Sexklubben".
    År 2002 utvecklades samverkan och de fem höglandskommunerna Aneby, Eksjö, Nässjö, Sävsjö och Vetlanda bildade organisationen Höglandets kommunalförbund. När det blev kommunalförbund blev det möjligt att driva verksamheter gemensamt och det har gjort samarbetet både starkare och större.
Alla kommuner har nu exempelvis lämnat över till förbundet att gemensamt driva all IT-verksamhet och familjerätt.

PERSONAL MED HÖG KOMPETENS inom områden som IT är svårt att rekrytera och konkurrensen om arbetskraften är stor. En erfarenhet de senaste åren har varit att det funnits förutfattade meningar om vårt arbete på grund av att det i namnet funnits ordet "Kommunalförbund". I dag har vi i kommunerna träffats för att samtala om detta och vårt beslut blev att föreslå ett namnbyte till det lite kortare "Höglandsförbundet". Vi gör samtidigt en uppfräschning av logga och grafisk profil. Förhoppningen är att det ska medverka till att bättre visa bilden av det moderna framgångsrika samarbete som vi har på Höglandet. Kanske detta också i någon mån kan underlätta personalrekrytering framöver!