söndag 28 maj 2017

Stora bekymmer med vårt IT-nät

Det har varit ett strömavbrott i den datahall som Höglandets IT driver i Sävsjö. Detta har under natten och dagen inneburit stora problem med kommunens telefoni, verksamhetssystem och webbplatser. Trygghetslarmen fungerar enligt vad vi kan bedöma korrekt men ni som har anhöriga som har trygghetslarm, kolla för säkerhets skull så allt står rätt till.
   Arbete med att få allt att fungera normalt pågår med full kraft och kommer fortgå hela natten. Trots det ser det ut som att det kommer vara bekymmer också under morgondagen.  Bedömningen är i kväll söndag 22.45 att kommunens webbplats, den fasta telefonin och flera verksamhetssystem kommer vara nere också måndag förmiddag. Däremot ska mejl och mobiltelefoni fungera normalt.
Hör gärna av dig till min mejl stefan.gustafsson@savsjo.se  om det dyker upp bekymmer eller du har frågor.

NU ÄR FOKUS PÅ ATT FÅ ALLT ATT FUNGERA. När allt är gång kommer vi göra en noggrann analys av varför detta inträffade och varför inte reservsystem drog igång med automatik. Åtgärder kommer förstås att göras för att vårt digitala nät ska bli ännu säkrare och ännu mer robust.