måndag 22 maj 2017

Positiv men intensiv start på vecka

Senaste årens utveckling av
kommunens företags-
klimat i sammanfattande
omdöme från företagare
Arbetsveckan har börjat med en rivstart. Jag har varit i Jönköping på stämma och styrelse för Kreditgarantiföreningen i länet. Känns hedrande att blivit omvald som ledamot och vice ordförande i styrelsen!
    I denna ekonomiska förening pågår ett förändringsarbete där målet är att den ska ombildas till stiftelse. Allt för att bli än mer effektiv i arbetet med att försörja nystartade småföretag med riskkapital
 
UPPSTART AV EN NOMINERINGSKOMMITTÉ, inför kommande val, var en av kvällens aktiviteter. Är du sugen på att engagera dig politiskt? Hör gärna av dig så kan vi samtala mer! Jag kan verkligen rekommendera att vara aktiv i olika samhällsfrågor och gärna i politiska partier. Det är otroligt roligt att jobba med frågor som berör människors vardag och dessutom finns stora möjligheter att påverka!

KOMMUNFULLMÄKTIGES möte var förstås dagens stora händelse. Känns bra att det blev ett antal uppfriskande replikskiften om bland annat klimat & hållbarhet och ledning & styrning. Efter fullmäktige avslutades dagen med en budgetgenomgång med partivänner.

FÖRETAGSKLIMATETS utveckling redovisades idag och dagens gladaste nyhet var att för vår kommun är det en positiv utveckling inom nästan alla områden. Allra roligast är förstås att företagarnas samlade omdöme, om kommunens företagsklimat, återigen stiger och hamnar nu på 3,64. Det är långt över rikssnittet. En positiv trend som jag hoppas ska fortsätta! Alla parametrar kan du se i sin helhet på www.foretagsklimat.se