måndag 15 maj 2017

Smålandsvillan och Sävsjö kristna skola bra besök med Andreas Carlson

Det blev glada miner när fabrikschef Johan Palmberg visade
runt på Smålandsvillan i Vrigstad
Trevligt besök idag av Andreas Carlson, Kristdemokraternas gruppledare i riksdagen!
    Dagen började med en stunds samtal i kommunalhuset om det politiska läget i Sverige. Till hösten är det riksting med val av partistyrelse och vi skickade med att vi vid mötet av väljare får många önskemål om att Lars Adaktusson bör få en än mer framträdande position i partiet. Vår bedömning är att det skulle vara bra om han exempelvis blir en del av partipresidiet tillsammans med Ebba Busch Thor och Jakob Forssmed.

SÄVSJÖ KRISTNA SKOLA var första anhalt för dagens besök. En mycket bra och uppskattad skola som har större efterfrågan än vad man har platser till i dagsläget. Vi samtalade med rektor och lärare om oron kring Socialdemokraternas förslag att förbjuda alla konfessionella inslag i skolan. "Det kan bara inte få gå igenom" sa rektor Elisabeth Leidö, Vi håller helt med.

SMÅLANDSVILLAN i Vrigstad var platsen för dagens andra besök. På tre år har man gått från 110-165 anställda. Utökningen har varit möjlig genom anställning av hög andel nysvenskar. 32 % av personalen har utländsk bakgrund och består av 26 olika nationaliteter. Smålandsvillan imponerar med en produktion som ständigt utvecklas och med att man är föregångare i integrationsarbetet. Koncernen avsätter dessutom 10% av vinsten till välgörande ändamål vilket senast innebar 6 miljoner till SOS barnbyar. Smålandsvillan är ett företag med en ordentlig tillväxt samtidigt som man tar ett stort samhällsansvar.

VRIGSTAD VÄRDSHUS blev sista besök där vi käkade en god lunch och summerade dagens intryck! Tack Andreas Carlson för besöket i vår kommun och tack Sävsjö kristna skola och Smålandsvillan för att vi fick komma och hälsa på!