onsdag 10 maj 2017

Satsning på ishall efter HA-succé

HA74 gör mål mot Mjölby i en av årets sista hemmamatcher
Vårt uppskattade ishockeylag HA74 har gjort en helt otroligt bra säsong och resultatet blev att man gick upp ett snäpp i seriesystemet. Nu är det hockeyettan som gäller för nästa säsong och det ställer nya krav framförallt på hockeyklubben men också på oss som ansvarar för kommunens ishall.
    Svenska hockeyförbundet har besökt Sävsjö med anledning av detta och kommit fram till ett antal åtgärder som måste till för att hallen ska godkännas som matcharena för spel i division 1. Kraven är rimliga och handlar mest om säkerhet men också behov av förbättrad belysning. Sammanlagt beräknas kostnaderna till dryga halvmiljonen. Kommunstyrelsen har nu beslutat att dessa investeringar ska genomföras så snart som möjligt.

EN RAD ÄRENDEN OCH BUDGET har utöver hockeyn diskuterats i olika kommunstyrelsemöten under två dagar. Det har handlat om IT-säkerhet och turism men också om en satsning på klimatåtgärder med solpaneler och arbete för minskat matsvinn. Budgetarbetet för 2018 och framåt har nu fått full fart och utgångsläget är bra men sett på några år sikt ser det betydligt kärvare ut. Kommer krävas en hel del prioriteringar för att få en långsiktigt bra kommunal ekonomi.