tisdag 16 maj 2017

Sävsjö deltar inte i politiskt spektakel

Topprubriken i P4 i dag på fm. Lyssna på reportaget i länken
längst ner i dagens inlägg
Det är bra att Sveriges radio P4 Jönköping i dag redovisar en granskning av hur kommunerna i länet spenderar invånarnas skattepengar på deltagande i Almedalen!
     Flera kommuner är återhållsamma men det finns också hårresande exempel på kommuner som pröjsar nästan niotusen per natt för boende och flygbiljetter för upp till sextusen kronor.
    Visst kan det finnas särskilda skäl för att vara med. I synnerhet för de politiska partierna och för partiledarna är deltagande ett måste.
     Men att använda kommunala skattepengar för detta och sedan påstå att det är bra för våra kommuninvånare om vi deltar i Almedalsveckan är förstås bara påhitt. De egentliga motiven är helt andra.

VARJE KOMMUN får göra sina egna prioriteringar och jag har respekt för att de flesta gör helt andra bedömningar än jag. Hur som helst så tycker jag det bra att länets invånare får redovisat hur deras kommunpolitiker prioriterar resurserna och att en del använder dem för att vara med i årets största politikerspektakel, Almedalsveckan. Tack Radio Jönköping för er granskning!

Tidigare blogginlägg om Almedalen: http://savsjo.blogspot.se/2016/07almedalen.html
Reportage i P4 Jönköping: http://sverigesradio.se/P4/Almedalen