måndag 7 september 2020

Viktigt att kunna prata politik också i coronatider

Kvällens samtalsträff var i Vallsjösalen i kommunalhuset
EN GÅNG I MÅNADEN bjuder jag in alla medlemmar i vårt parti till en samtalsträff om aktuella politiska frågor. När smittspridningen var som störst fick vi ställa in dessa möten men nu är vi igång igen. För att göra det säkert att träffas är vi noga med att följa folkhälsomyndighetens råd och riktlinjer. Vi sitter i stora rum och med avstånd till varandra. Frallorna till fikat packas i plast och handsprit finns tillgängligt för alla.

VID KVÄLLENS möte var det stora samtal om investeringar i skola och omsorg. Vi pratade om kommunens ansvar och vår ambition för att underhålla vägnätet på landsbygden. I vår kommun har vi hela 23 mil landsbygdsväg som sköts i kommunens regi. Kravet för att kommunen ska underhålla vägen är att den är minst 1 kilometer och har helårsboenden. Vi underhåller också utfartsvägar om sträckan är minst 100 meter och max 1 kilometer. Utfartsvägarna har lite mindre underhåll än det övriga vägnätet. Bland annat så sandas inte vid halka och det sker ingen dammbindning eller slyröjning.

VI VAR HELT överens om att det landsbygdsvägarna är viktiga och vi måste uppdatera riktlinjerna så att vi kan säkerställa att dessa underhålls på bästa sätt.