onsdag 23 september 2020

Motocross, nedskräpning, röd länga och Sävsjö tar nya kliv uppåt i företagsranking

Sävsjö stiger ytterligare tio platser
till plats 71 av 290 kommuner, bra!
DET ÄR SÅ ROLIGT att vi i Sävsjö kommun tar nya kliv uppåt i årets företagsranking.  Det jag tycker är värt att uppmärksamma är att i vår kommunkategori är vi nu på plats 13 i landet! Tidigare har tillgång till kompetens varit ett sänke men inom detta område stiger vi nu rejält. Glädjande också att upplevelsen av tjänstemäns och politikers attityder mot företagare är något som är allt mer positivt. Jag tror detta är ett resultat av ett målmedvetet och uthålligt arbete och en god samverkan via vår satsning på ett Tillväxthus i Sävsjö! 

TACK TILL ALLA som medverkar till den positiva utvecklingen! 

KOMMUNSTYRELSEN HAR haft möte och vi beslutade att ge barn- och utbildningsnämnden i uppdrag att lämna in en ansökan om att få bedriva ett riksidrottsgymnasium för motocross och enduro. Ett förberedelsearbete har genomförts och allt pekar på att en sådan utbildning skulle kunna fungera väl genom det nära samarbete som finns mellan kommunen och Vrigstad motorklubb.

 NEDSKRÄPNING AV återvinningsstationerna är ett ständigt återkommande bekymmer. För att minska detta ofog har kommunstyrelsen beslutat om att förbättra belysningen vid i alla de återvinningsstationer där detta behövs. Bedömningen är att bättre belysning ger en mer trivsam miljö och bättre upplevd trygghet vid återvinningsstationerna. 

 EN OMBYGGNATION av “Röda Längan” vid Ljungagårdsvägen i Stockaryd är på gång. I anslutning till fastigheten finns en lokal som tidigare använts för tandvård. Kommunstyrelsen har beslutat att avsätta 1,3 miljoner för att också denna del ska kunna göras om till lägenheter.