onsdag 2 september 2020

Det ska bli en ny skola i Rörvik

Rörviks skola
DET SPRIDS RYKTEN om att byggnationen av en ny skola i Rörvik inte blir av. Jag är inte förvånad men tycker det är synd att man på detta sätt skapar oro bland medborgare och personal inom skolan. För att skapa lugn och ge rätt information  har jag skickat ut ett pressmeddelande till media och skolan. För personalen kommer också ges möjlighet att träffa Skolchef Stefan Claesson och projektören Annelie Patriksson för att de ska kunna berätta om hur den nya skolan ska se ut och redovisa den tidsplan som gäller.

FRÅGAN OM EN NY SKOLA i Rörvik har beretts noga. Vi har dessutom ett enigt förslag från barn- och utbildningsnämnden som förordar en ny skola i Rörvik. Idag kom också det positiva beskedet att det gamla skyddsrum som finns under gamla skolan får avvecklas vilket gör nybyggnationen  mindre kostsam. Jag kommer därför föreslå kommunstyrelsen att besluta att skolan ska byggas. Kommunstyrelsens beslut från den 2 april 2019 ligger fast, det blir en ny skola i Rörvik!

DENNA NYBYGGNATION beräknas kosta ungefär 100 miljoner kronor. Efter beslut i kommunstyrelsen 3 november kommer frågan avgöras definitivt på kommunfullmäktiges sammanträde 16 november i samband med att förslaget till investeringsbudget behandlas. När kommunfullmäktige godkänt investeringsbudgeten kan nybyggnationen av Rörviks skola påbörjas under 2021 och då kan skolan stå färdig till höstterminsstarten 2022.