torsdag 24 september 2020

Ledsamt besöka stadshotell

I källaren stod denna unika
stenmangel som säkert har
anor tillbaka till 30-talet
NÄR SMITTSPRIDNINGEN var som allra störst blev konsekvensen att det kommunala arbetet och även politiken fick styra om sättet att jobba. Det blev också betydligt lugnare i kalendern eftersom många möten ställdes in och flyttades fram. 

NU KÄNNS DET som att jag hamnat i den bekanta ketchupeffekten. Efter att också varit en lugn start på hösten händer nu allt på en gång. Antalet möten och arbeten som är på gång är större än på mycket länge.

TORSDAGEN har det bland annat varit budgetberedning, ägarmöte för vårt näringslivsbolag och ikväll styrelsemöte i partiavdelningen.

UNDER EFTERMIDDAGEN fick jag tillsammans med några politikerkollegor möjlighet att besöka stadshotellet för en rundvandring i lokalerna. Det är ledsamt att se hur dåligt man har vårdat denna fina byggnad de senaste åren. Det är skräpigt, skitigt och påtagligt eftersatt underhåll. Men det finns också en hel del som är positivt. Ventilation ser rätt ok ut, det finns en bra fjärrvärmeanslutning och verkar möjligt att med en ordentlig uppfräschning av ytskikt få stora delar fräscha igen. Vi ska be experter titta närmare och hjälpa oss med fackmannamässiga bedömningar innan vi slutligt tar ställning.