tisdag 13 februari 2024

Roliga minnen och inspiration med Maria Larsson

NÄR JAG FICK jobbet som kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd så var Maria Larsson distriktsordförande för kristdemokraterna. Vi hade flera bra samtal, jag fick goda råd och Maria skickade ut ett pressmeddelande. Det var augusti år 2000 och vi har sedan dess genom åren möts många gånger. Maria har varit minister och har haft många olika viktiga uppdrag som haft beröring med mitt ansvar i kommunpolitiken.

NU ÄR DET LÄNGE SEDAN vi sågs men på måndagskvällen möttes vi i IOGT-lokalen i Stockaryd. Vi hade årsmötet för kristdemokraternas partiavdelning och Maria var med som kvällens talare. Det var roligt att tillsammans få dela minnen och inspirerande att lyssna till Maria Larssons tal till oss.

MARIA LARSSON lyfte fram Sävsjö som ett föredöme och uttryckte uppskattning och beundran för det arbete som görs här. Hon noterade den anda av samarbete som finns inom Kristdemokraterna, kommunen och på Höglandet som något positivt. 
    Maria Larsson lyfte fram flera stora utmaningar som vi har framför oss där samarbete inom EU blir viktigt. Hon betonade att det är viktigt att EU inte blir för omfattande och tycker slogan “Gör Eu mer lagom” visar på rätt inställning. 
   Områden där samarbete på EU-nivå är nödvändigt är bland annat miljö, integration och handel. Det kommande EU-valet blir mycket viktigt och hon manade alla till engagemang i valrörelsen. 

UNDER ÅRSMÖTET omvaldes Benjamin Petersson som partiavdelningens ordförande. Johanna Danielsson blir fortsatt vice ordförande och Gunnel Lundgren sekreterare. 
    Årsmötet blev trivsamt med trevlig gemenskap och en god smörgåstårta från den fantastiska lokala livsmedelsbutiken Tempo. 
    Medverkade gjorde elever och lärare från kommunala musikskolan. De bjöd på brass- och violinmusik. Musikskolans ledare, Erika Ingwall, berättade om musikskolan och det engagemang som funnits för att ge elever och lärare goda villkor för deltagande också under skoltid. 
    Som partiavdelningens ordförande avslutade Benjamin Petersson kvällen med att rikta stort tack till alla för ett bra årsmöte!