onsdag 14 februari 2024

Pierre, stort grattis och lycka till!

Barn- och utbildningsnämndens ordförande intervjuas av
Pierre Klasson och Rosmarie Engblom vid en medieträning.
DET KOMMER BLI BRA med Pierre Klasson som ny kommundirektör! 

NÄR JAG EN GÅNG gjorde min militärtjänst på Ing2 så präntade befälen noga in i oss hur viktigt det är att det blir "Rätt person, på rätt plats, vid rätt tillfälle och med rätt utrustning." Valet av Pierre till ny kommundirektör tror jag är en sådan rekrytering som kommer vara klockren för den tid vi har framför oss.

MER ÄN NÅGONSIN är det viktigt med en person som bygger relationer och som kan det här med kommunikation. Det behövs internt inom kommunkoncernen men också ut mot alla invånare, föreningar och företag.  
    En stor utmaning är att skapa trygghet och hantera säkerhet vid olika yttre hot och påfrestningar som kan komma, ett område som Pierre har erfarenhet inom. Bakgrunden som företagare är viktig i jobbet med att skapa bästa förutsättningar för ett positivt företagsklimat och att medverka till nya etableringar.

EN BRA FÖRUTSÄTTNING för den nya kommundirektören är att det i Sävsjö kommun finns många skarpa och kompetenta tjänstepersoner som kan vara med i det nya ledningsteamet. Därmed kan Pierres förmåga till gott ledarskap och skapande av vi-anda skapa stabilitet och utveckling i kommunens kärnverksamheter men också drag  i viktiga framtidsfrågor som klimat och infrastruktur.

DET ÄR OCKSÅ positivt att det är den nya kommunstyrelsen med Therese Petersson i spetsen som har valt Pierre Klasson som sin kommundirektör. Samarbetet mellan framförallt kommunstyrelsens ordförande och kommundirektören är helt avgörande för att det ska bli bra och det finns nu allra bästa möjligheter till det. Jag är säker på att Pierre Klasson kommer göra ett utmärkt arbete som ny kommundirektör. Detta är en lyckad rekrytering som dessutom redan kan kommunen och har många goda relationer att bygga vidare på. ETT STORT GRATTIS OCH LYCKA TILL PIERRE KLASSON!