tisdag 9 november 2021

Regional samling om demokratins hundraårsjubileum

ÖVER HELA SVERIGE ordnas i år regionala konferenser med företrädare från kommuner och regioner med anledning av den svenska demokratins hundraårsjubileum. Under tisdagen var det Jönköpings läns tur och jag var med som representant för Sävsjö kommun.

TILLSAMMANS samtalade vi om hur vi kan uppnå en uthållig demokrati med stärkta förutsättningar för deltagande och delaktighet. Med var EU-minister Hans Dahlgren och han gav en ganska dyster bild över hur demokratin försämras i många av Europas länder. Han påpekade att vi i vårt land har en stark demokrati och ligger bäst till tillsammans med de nordiska länderna. Men vi är inte immuna mot antidemokratiska krafter och måste vara vaksamma.

VI FRÅN KOMMUNER OCH REGION som var med idag var helt överens om att stå upp för demokrati och är förvissade om att vi tillsammans kan göra skillnad!

JAG HAR FÖR Sävsjö kommun undertecknat en Deklaration för en stark demokrati som du kan se på följande länk: https://savsjo.blogspot.com/2021/04/bra-med-deklaration-for-en-stark.html