tisdag 30 november 2021

Dialogmöten om fastigheter och bredband

Ett möte med LRF, bönder, Savman och kommunledning
inför fiberutbyggnaden i Sunnerby
VI I KOMMUNSTYRELSENS presidium bjuder några gånger om året in ledningen för nämnder och styrelser till dialogmöten. Dagens möten har handlat om fastigheter och bostäder när Sävebo och vårt Industrifastighetsbolag ABSI har varit på besök. 

DET VAR information från två bolag som har stabil ekonomi och som satsar mycket på underhåll av sina fastigheter. Lite speciellt roligt var att få del av arbetet med att låta alla nyinflyttade få en rejäl och praktisk introduktion i allt från avfallssortering till rengöring av köksfläkten. Ett projekt som väcker positiv uppmärksamhet och som numera också erbjuds till andra hyresvärdar i kommunen.

FIBERUTBYGGNAD var på agendan när vi samtalade med vårt bredbandsbolag Savman. Ett bolag som nu lyckats nå 98 procent av landsbygden med fiber och 96 av tätorterna. Ett resultat som torde vara unikt. I alla andra kommuner jag känner till är det alltid mer utbyggt i samhällen och städer än på landet. Savman ett gott exempel på att vi är en kommun som satsar på landsbygden och som gör det möjligt för alla att leva och arbete i hela kommunen!