torsdag 11 november 2021

Mer flexibelt strandskydd är välkommet

Intervjun med radion gavs vid de nya
Slättsjötomterna i Vrigstad
REGERINGEN HAR beslutat om en lagrådsremiss som ska göra det enklare att få bygga i strandnära lägen. Jag välkomnar detta nya initiativ och tycker det är bra att man nu ansluter sig till det som länge varit kristdemokratisk politik.  Det är ett steg i rätt riktning och nog vad som är möjligt med nuvarande regering. Det mest rätta hade varit att ta ett steg till och helt gett oss i kommunerna makten att hantera frågan om byggnation i strandnära lägen. 

VI HAR DE SENASTE åren arbetet mycket i vår kommun för att få fram mer tomter och att det ska finnas en bredd av tomtalternativ. En del tycker att tomter i strandnäralägen, som exempelvis vid Slättsjön i Vrigstad, är mycket attraktivt. Bra möjligheter till bostäder kopplat till att vi också  upplevs som en positiv kommun ger resultat. Allt fler uttrycker sin uppskattning över att det i Sävsjö finns en bra skola, vård och omsorg. Det noteras att vi har en ganska hyfsad skattesats och att vi är en kommun med många plusvärden inom kultur, fritid och attraktivitet.

RADION HAR UPPMÄRKSAMMAT vår satsning på tomter och byggnation i strandnära lägen och du kan höra reportaget på följande länk: https://sverigesradio.se/artikel/overenskommelse-om-strandskyddet-kritikern-det-handlar-om-var-overlevnad