lördag 20 november 2021

Bra med samarbete inom räddningstjänst

LÄNETS RÄDDNINGSCHEFER och vi politiker som har ansvar för räddningstjänsten har varit på Hestravikens värdshus för information och samtal om framtidsfrågor. 

UNDER MÅNGA ÅR har samarbetet i länet varit alldeles utmärkt inom något som benämns RäddsamF. Nya steg har tagits där ett utvidgat samarbete nu sker i "Räddningsregion Sydöstra Sverige. Inom detta finns hela 53 kommuner med. 

DET PRESTIGELÖSA och konstruktiva samarbetet är bra för alla som ingår och alldeles speciellt viktigt för oss i lite mindre kommuner. Genom att vara med har vi alltid tillgång till det stöd som behövs av personal och kvalificerad utrustning vid bränder, olyckor och olika kriser. Något vi aldrig skulle kunnat klara eller ha råd med annars.

SAMVERKAN INOM räddningstjänsten är en värdefull garanti som ger oss alla trygghet i situationer när vi behöver det som mest!

I SLUTET AV HELGEN har prognoserna pekat på att regnet kan gå över i snö och minusgrader. Så för min del blev lördagen en dag där jag också skiftade till vinterdäck på "Bimmern". Det kan alltså bli halt så ta det försiktigt!