fredag 23 april 2021

Bra med Deklaration för en stark demokrati

JAG HAR FÖR SÄVSJÖ KOMMUN undertecknat Deklaration för en stark demokrati. Deklarationen har tagits fram av kommittén Demokratin 100 år och syftar till att samla och engagera de krafter som stödjer demokratin som styrelseskick och uppmuntra att fler tydligt tar ställning och arbetar för att stärka demokratin.

LÄNSSTYRELSEN HADE under fredagen bjudit in länets kommuner och regionen till ett arrangemang för överlämnande av demokratideklarationer. Medverkade gjorde bland annat landshövding Helena Jonsson och Peter Örn, ordförande i kommittén Demokratin 100 år. Per Danielsson var med och överlämnade kommunens deklaration. Per höll ett engagerat tal om hur han jobbar för att värna demokratin genom sitt uppdrag som ordförande i fullmäktige i Sävsjö kommun.

DET VAR VID kommunstyrelsens senaste sammanträde som vi enigt beslutades att medverka med en demokratideklaration för Sävsjö kommun. Vi i vår kommun lyfter fram vår värdegrund om Alla människors lika värde som är utgångspunkten för allt vårt arbete. Vi redovisar som internt åtagande våra aktiviteter kopplade till barns rättigheter och som externt åtagande våra medborgardialoger kopplade till arbetet med översiktsplan.

HELT KLART är demokratin av mycket stor betydelse för vår frihet och vårt välstånd. Demokratin är värd att vara stolt över men ska inte tas för självklar utan värnas varje dag!

LÄS VÅRT UNDERTECKNADE dokument Deklaration för en stark demokrati. på följande länk:
https://savsjo.blogspot.com/2021/04/bra-med-deklaration-for-en-stark.html