söndag 13 december 2020

Viktigt sprida ljus och hopp denna annorlunda Lucia

LUCIA KOMMER JUST DEN här dagen, 13 december, vanligtvis till oss med ljus. Ett ljus som står för hopp och solidaritet, ett ljus för medmänniskor i alla åldrar. I år var det tyvärr inte ens möjligt med vanligt luciafriande. Ytterligare en konsekvens av pandemin som gör att det för en del känns ovanligt dystert och mörkt. 
    Vänner nu mer än någonsin behöver vi hjälpas åt att sprida ljus som ger oss hopp så väl som en känsla av trygghet och samhörighet!

VI TITTADE också denna vecka på adventsgudstjänsten från Värne  alliansförsamling och Ekenässjöns pingstförsamling. Lite extra roligt var det att denna gång lyssna till en duettsång av våra vänner Jan och Åsa Mosskull!

FÖR VÅR DEL BLEV ett litet bidrag att sprida ljus att idag besöka svärmor på Södergårdens äldreboende. Vi kunde ju inte träffas fysiskt men åtminstone se varandra genom fönstret samtidigt som vi pratade via telefon. 
   För att det är gott och för att gynna vårt lokala fina matställe beställde vi under kvällen en hemlevererad pizza. För dagen blev det förstås en Lucia-special med oxfile mozzarellaost och bearnaisesås. Hriri är en pizzeria vi rekommenderar och som ordnar hemkörning i hela kommunen. Har du inte provat så testa att beställa pizza med hemleverans på 073-5310291.