onsdag 9 december 2020

All time high på terminalen

Stockarydsterminalen ligger mycket
väl till mitt i södra Sverige
DET HAR UNDER en del av det året varit bekymmer med leveranser för en av Stockarydsterminalens större kunder. Antalet tågavgångar från Stockaryd har minskat och det har under en tid haft en negativ inverkan på terminalbolagets ekonomi.

 NÄR VI UNDER onsdagen hade vårt första digitala styrelsemöte i bolaget kunde vi glädjande nog få  information om att utvecklingen nu vänt uppåt igen! Efterfrågan på att få köra skogliga varor med tåg från Stockaryd har varit rekordstor de senaste månaderna. Någon dag har det nått upp ända till 70 lastbil med släp som flyttats från gummihjul till järnhjul. Detta bidrar till en rekordstor positiv miljöeffekt och att terminalbolagets ekonomi kommer hamna på ett bra plusresultat.

ETT UTVECKLINGSARBETE av terminalen pågår. Ägarna till Stockarydsterminalen AB har vid torsdagens styrelsemöte kommit överens om att under februari träffas hos Sandahls i Värnamo för att samtala om vilka vägval som finns för att verksamheten ska bli ännu bättre. Ägarmötet blir förstås under förutsättning av att pandemin inte sätter käppar i hjulet.

Läs mer om Stockarydsterminalen på följande länk:
http://savsjo.blogspot.com/2020/12/all-time-high-pa-terminalen.html


NÅGRA FAKTA om Stockarydsterminalen AB

Bolaget bildades 2008. Det ägs till 50% av Sävsjö kommun och 50% av Sävsjö Transport AB. Jag har sedan bolagets bildades varit styrelsens ordförande. Thord Sandahl är vice ordförande. Stockarydsterminalen har både en modern fotomätning av laster med timmer och massaved. Det finns en fordonsvåg för exakt vägning av laster på lastbilar med en längd upp till 24 meter. Det är en komplett terminal som kan ta emot upp till 3 tåg per dygn vilket motsvarar 24.000 kubikmeter ved eller 650 lastbilar per vecka. Anslutningen till stambanan är helt elektrifierad och sker via så kallat "Triangelspår" som gör att man kan åka både norrut och söderut samt vända tåg om så behövs. Runt terminalområdet finns klar byggbar industrimark som kan bokas via Sävsjö kommun. Sedan 2012 finns en helt ny infartsväg från riksväg 30 som är klassad för extra tunga fordon enligt standarden BK4.

LÄS MER och ta kontakt via www.stockarydsterminalen.se