måndag 14 december 2020

Regionen gör om och gör rätt om bårhus

PER-OLA NILSSON har i dagens tidning en välformulerad och genomtänkt ledartext om regionens beslut att stänga bårhusen i Sävsjö och Vetlanda.
    Han konstaterar att det är Region Jönköpings län som med beslutet skapar en kostnadsminskning och man gör det på bekostnad av de avlidnas anhöriga. Han skriver att regionen med sitt beslut inte bara gör det dyrare att leva på landsbygd, nu blir det dyrare att dö också.  "Det är ett cyniskt beslut som fattas". 

DET ÄR VIKTIGT att det kuppartade beslutet om bårhusen i Sävsjö och Vetlanda fått så stor uppmärksamhet, nu senast med dagens ledartext. Politiska beslut ska synas, granskas och kunna ifrågasättas. Det är sedan upp till oss som politiker att ta till oss av opinionen och våga backa, ompröva och våga göra om och göra rätt om det blivit fel.

ENLIGT INITIERADE källor är det vad som nu sker. Regionfastigheter ska, enligt min information, få uppdraget att inleda dialog med oss i kommunerna och de berörda begravningsbyråerna. Ett bra besked och ett viktigt steg i ny mer rätt riktning! Detta borde förstås skett innan regionstyrelsen behandlade ärendet men vi uppskattar att man nu backar och är beredda att diskutera bårhusfrågan med oss, bra!