fredag 11 december 2020

Folkhälsa, naturbruksskolor och tack Rune!

Rune Backlund
KOMMUNALT FORUM med tema om folkhälsa började fredagens digitala möten. Diskussionerna landade i att det är viktigt att informera om alla de resurser och projekt inom folkhälsa som finns i länet. Detta både till oss som jobbar i kommunerna men också ut till alla innevånare. En slutsats var att det också är viktigt att komma igång med  hälsocenter i alla kommuner. Något som vi snart också behöver få till i Sävsjö kommun.

DET VAR UNDER DAGEN också utvecklingsråd för våra naturbruksskolor i Tenhult och Stora Segerstad. Bra skolor som ger fin utbildning till de gröna näringarna. En viktig yrkesutbildning på gymnasienivå men också som särskola och som vuxenutbildning.

UNDER EFTERMIDDAGEN var det avtackning av regionrådet Rune Backlund. Alla vi som är kommunstyrelse ordföranden avtackade Rune gemensamt med en laminostol från Swedese i Vaggeryd. Jag har uppskattat samarbetet med Rune mycket. Vi har träffats i olika regionsammanhang genom åren och alldeles särkilt när det gällt vägar och järnväg. Vi har också samarbetat om biogasutveckling. Det har varit roligt att jobba med Rune. En politiker som har stor erfarenhet, står för klokskap och har stort förtroende. Tack Rune för din insats och det goda samarbetet!