söndag 21 juni 2020

Se dokumentären "Att rädda ett barn"

JAG HAR I HELGEN tittat på Bo-Göran Bodins fängslande dokumentär ”Att rädda ett barn”.  En berättelse om en infekterad vårdnadstvist där mamman kidnappar barnet och fadern anklagas för att vara både våldsam och pedofil. En barnrättsgrupp tar sig an fallet och tar mammans parti och driver en kampanj för att ensidigt smutskasta pappan.

DOKUMENTÄREN ÄR mycket tänkvärd för oss som politiker.  Vi får ofta del av uppseendeväckande fall där människor far illa och vi möter ibland personer såväl som organisationer som vill att vi ska engagera oss för deras sak. Men vi får oftast inte hela bilden utan bara en persons upplevelse. Dokumentären ”Att rädda ett barn”visar hur viktigt det är att inte dra förhastade slutsatser och vara medveten om hur lätt det är att vi som politiker blir utnyttjade och vilseledda, medvetet eller omedvetet. Det är viktigt för oss att alltid ta reda på fakta och att lyssna till båda sidor.

”ATT RÄDDA ETT BARN” visar hur viktigt det är med källkritik och att inte bara lyssna på de som skriker högst eller tro att det är sant bara för att det är många inlägg och kommentarer på sociala medier. Dokumentären visar också att de politiska beslut som utåt sett kan verka felaktiga oftast är väl underbyggda och genomtänkta. När beslut ifrågasätt kan tyvärr inte vi som politiker och tjänstemän berätta hur det verkligen ligger till på grund av sekretess.

JAG REKOMMENDERAR VARMT att se dokumentären "Att rädda ett barn".
Länk till programmet: https://www.svtplay.se/dokument-inifran-att-radda-ett-barn