onsdag 10 juni 2020

Palme, näringsliv och övertramp vid myndighetsutövning

Enskilt avlopp på Skype idag
AV OCH TILL HAR JAG under förmiddagen följt presskonferensen då åklagaren Krister Petersson presenterade att det var Stig Engström, alias Skandiamannen, som mördade statsminister Olof Palme den 28 februari 1986. Onekligen är det en teori som inte kan uteslutas men tyvärr saknas vettigt motiv såväl som teknisk bevisning. Jag trodde att mer bevis kunde visas och hoppades att man äntligen hittat mordvapnet. Tyvärr skapar dagens presentation ännu mer frågetecken och spekulationer om vad som verkligen hände.

DAGEN BÖRJADE med en god företagsfrukost på Vrigstad värdshus. Vi mötte företagsledare från de större företagen för att stämma av läget och dela med oss av information. Det känns bra att alla företag upplever det hoppfullt när det gäller verksamheten framöver. Inget av företagen har heller drabbats av ökade sjukskrivningstal kopplat till coronapandemin.

BEKYMMER MED kommuners myndighetshantering av enskilda avlopp har varit ämnet för ett skypemöte. Initiativtagare till mötet var vår riksdagsledamot och landsbygdsentusiast Magnus Oscarsson. Utöver landet finns många exempel på hur kommuner sätter människor i kläm genom att ställa orimliga krav på ombyggnationer av enskilda avlopp. Ombyggnationer som kostar stora pengar men som inte ger någon som helst märkbar effekt på miljön avseende fosfor och bakterieutsläpp. För min del är jag tacksam för en myndighetsnämnd som sköter hanteringen av enskilda avlopp på ett bra sätt. Dagens möte med riksdagsledamöter och kommunkollegor visar än en gång att Sävsjö är en bra kommun att välja för att bo, leva och arbeta!