tisdag 16 juni 2020

Bredband, byautveckling och personaluppmuntran

Hjälmsbodarna får pengar från satsning
på orts- och byautveckling
KOMMUNSTYRELSEN HAR idag beslutat att anslå hundratusen kronor extra till de arbetslag inom vård- och omsorg som fått en förändrad arbetssituation på grund av coronaviruset. Pengarna ska användas till gemensamma personalaktiviteter. Vi har i Sävsjö kommun många medarbetare som gör stora arbetsinsatser för att vi ska kunna hantera den rådande pandemin på bästa sätt. Med satsningen på extra personalaktiviteter vill vi som arbetsgivare visa att vi uppskattar den utomordentliga insats.

DET HAR IDAG OCKSÅ beslutat om en extra satsning på en halv miljon kronor för att kunna erbjuda alla som bor på kommunens äldreboenden riktigt bredband med fiberuppkoppling. Med det besöksförbud som just nu finns på kommunens äldreboenden är det många äldre som upplever ensamhet. Ett sätt att komma nämnare vänner och anhöriga att använda digitala videotjänster. Detta används idag av en del äldre via befintliga gästnätverk eller 3G och 4G uppkopplingar. Med riktigt bredband kan alla erbjudas en kostnadseffektiv, bra anslutning med hög kapacitet.

TIDIGARE I ÅR var kommunstyrelsen ute på dialogmöten på olika platser i kommunen. Syftet var att fånga upp vilka satsningar som upplevdes som mest viktiga för kommande fördelning av medel för orts- och byautveckling. Som ett resultat av dessa dialogmöten har kommunstyrelsen idag beslutat om bidrag till en rad olika landsbygdsprojekt för upprustning av bland annat mötesplatser i Hjärtlanda, Kännestubba och Bodaryd. Det har också beslutats om bidrag till en vandringsled och en badplats.