måndag 29 juni 2020

Bra att naturskyddsförening driver på klimatomställning

Olle Mill  är ordförande i naturskyddsföreningen
DET ÄR EN TILLGÅNG att vi i vår kommun har en aktiv Naturskyddsförening. Olle Mill är ordförande och idag fick jag som kommunalråd ett brev från honom om klimatkrisen.  I brevet finns både en utsträckt hand men också en rad utmanande frågor. Förslaget är att frågorna ska vara utgångspunkt för ett kommande dialogmöte

KLIMATFRÅGAN ÄR viktig men tyvärr har den kommit i skymundan i dessa coronatider. Ska vi lyckas rädda vår miljö måste vi som enskilda ta vårt ansvar men vi måste också göra mer tillsammans. Familj, föreningar, kommun, region, nation och globalt. Alla nivåer måste jobba med klimatfrågan för att skapa ett långsiktigt hållbart samhälle.

DET ÄR UTMÄRKT att vår lokala naturskyddsförening agerar blåslampa på oss i den viktiga klimatfrågan. Jag ser fram emot det kommande dialogmötet och då också få berätta om allt det vi gör för bättre klimat. Allra senast beslutade vi om gemensam avfallssamverkan i Kretslopp sydost. Vi gör en stor insats med biogas, råvaruterminal, gång-och cykelstrategi och mycket mer. Vi har numera ett speciellt Hållbarhetsråd och en anställd Hållbarhetsstrateg i kommunen. Regionalt arbetar jag tillsammans med företagare, region och andra kommuner i länets klimatråd där vår landshövding Helena Jonsson är ordförande. Men vi får inte slå oss till ro, ambitionen är att göra mer!