måndag 1 april 2019

April, april och ombytta roller

Familjesidan i Västerbottenskuriren
Klicka på bilden för att se den i
större format
TILLBAKA PÅ JOBBET för en ny arbetsvecka. Måndagen blev mest förberedelser för kvällens gruppmöte och morgondagens kommunstyrelse.

FÖRSTA APRIL gör mig lite extra uppmärksam och jag letar efter aprilskämt bland alla nyheter, inlägg så väl som mejl. "Kanske den, eller den, möjligen den där." Det är inte så enkelt nuförtiden att veta vad som är skämt och inte. Allt som oftast överträffar verkligheten skämten.
   Idag just 1 april meddelar Alice Teodorescu att hon lämnar sitt jobb som politisk redaktör på Göteborgs-Posten. I stället ska hon hjälpa Moderaterna med idéer. För ett tag sedan meddelade Per Gudmundson att han lämnade jobbet som ledarskribent i Svenska Dagbladet för att jobba med kommunikation för oss kristdemokrater. Första reaktionen på båda dessa nyheter var "Kan det verkligen vara sant". Det verkar så och det får mig att fundera över om det är bra eller dåligt att journalister som är satta att granska oss politiker byter sida och tar sig an uppgiften att forma politiken, hmm.

DAGENS ILLUSTRATION är ett tidningsurklipp med det briljanta aprilskämtet på Västerbottenskurirens  familjesida för några år sedan. Andreas Utterhäll är med som barnens pappa på fyra av fotona och blir intervjuad i sidospalten om hur det kan komma sig.