onsdag 24 april 2019

Leader och medborgarbudget på landsbygdsträff

Annika Nilsson från Leader Linné
medverkade på Tallbacken
TALLBACKEN I STOCKARYD var mötesplats för en landsbygdsträff som ordnades av kommunens utvecklingsavdelning. Annika Nilsson från Leader Linné berättade om möjligheterna att med EU-stöd skapa utveckling, aktiviteter och verksamheter. Hon poängterade att det är viktigt att projekten står för nytänkande, samarbete och ett underifrånperspektiv. Stöd till mindre projekt kan ges i form av så kallade Leadercheckar. Är det lite mer omfattande så kan man få projektstöd. Har du någon projektide så hittar du mer information och kontaktuppgifter på följande länk: www.leaderlinne.se.

MEDBORGARBUDGET är ett förslag för att utveckla inflytande, göra det trivsammare och tryggare i hela kommunen. Kommunens utvecklingschef Kristin Nilsdotter presenterade idén som bygger på att medborgarna själva får större inflytande på vilka investeringar och aktiviteter som ska genomföras ute på landsbygd eller i kommunens olika tätorter.

BÅDE LEADER LINNÈ och medborgarbudget är möjligheter till finansiering av goda förslag. Börja prata med vänner och grannar om vad ni tycker borde göras där du bor. Hör sedan av dig med förslag så hjälps vi åt att undersöka om det går att förverkliga dessa!