måndag 8 april 2019

Orwak ett företag som är hållbart och rätt i tiden

6000 maskiner för komprimering av
olika slag tillverkas varje år
ALLDELES NYLIGEN firade företaget Orwak att man tillverkat etthundratusen komprimatorer/balpressar för olika former av wellpapp, förpackningar, plast och mycket mer.  Under måndagen öppnade man upp dörrarna för en företagsträff. Vi som var där fick en historisk återblick förmedlad av tidigare ägaren Sune Johansson. Nuvarande vd, Bengt Staude, och försäljnings- och marknadschefen, Tomas Johansson, gav en inblick i nuläge och företagets framtidsvision. Det blev också en rundvandring i företagets produktion

ORWAK HAR EN GEDIGEN historia i Sävsjö och har utvecklats till att idag blivit ett av vår kommuns allra mest globala företag. Huvudkontoret är och ska förbli i Sävsjö och omsättning är 202 miljoner kronor. Orwak har 75 anställda och representation i 40-tal länder. Företaget ingår sedan 2015 i San Sac group och det ägs av Accent Equity.

DET ÄR GLÄDJANDE att få besöka ett företag med sådan obändig vilja att ständigt utvecklas. Ett företag som går i spetsen för att ge oss ett mer hållbart samhälle. Orwak visar dessutom att man själva i sin egen verksamhet också lever upp till att verka för god arbetsmiljö och varsam användning av naturens resurser.

I KVÄLL HAR VI haft ett möte om samverkan inom den koalition som står för styret i vår kommun. Det var roligt att många kom och att vi nu tagit ett steg till för ett ännu starkare samarbete.