tisdag 2 april 2019

Nu har vi bestämt att ny skola i Rörvik förordas

Rörviks skola ska nu börja renoveras
DET KÄNNS MYCKET BRA att nu kunna meddela att kommunstyrelsen idag beslutat att förorda byggnation av en helt ny skola in Rörvik!

VI POLITIKER hade önskat komma igång tidigare men Rörviks skola har fått vänta eftersom behovet av andra renoveringar och byggnationer varit så stort de under några år. Men nu är det dags och den utredning som gjorts visar att det klart bästa alternativet är att bygga helt nytt. Det blir ungefär samma kostnad att renovera som att bygga nytt. Nybygge går snabbare, det ger bättre anpassade lokaler och kräver inte heller dyra ersättningslokaler under byggtiden. Satsningen på skolan i Rörvik blir rejält kostsam och bedömningen idag är att prislappen landar på runt 100 miljoner.

NÄR DET GÄLLER DEN GAMLA skolan kommer det att undersökas om de delar som är fräschast kan användas för andra ändamål. En idé är som nämnt är exempelvis att i dessa kunna ordna aktiviteter och mötesplats för äldre i enlighet med äldreplanen, ”Livslust hela livet”.
    Vid dagens kommunstyrelse blev det också beslut om omklädningsrum vid Sävsjö fritidsområde. Det beslutades om inköp av datorer och utrustning som ersättning för det som stulits på Hägneskolan. Det beslutades också om bokslut för 2018 och att avsätta medel i en resultatutjämningsreserv.