onsdag 17 april 2019

Fin begravning förstärker påskens budskap

VÅRVÄRMEN VAR PÅTAGLIG och himlen djupblå när vi under onsdagen samlades för begravning. Kanske branden i Notre Dame gjorde att vi idag uppskattade vår vackra kyrka i Hjälmseryd lite mer än vanligt.

BEGRAVNINGSGUDSTÄNSTEN för Åke Johansson var fin med flera välkända psalmer. Per Malmqvist sjöng några solosånger och Anders Griph var officiant. Anders förmedlade en varm, personlig bild av Åke men undervisade oss också om vikten av en personlig tro.

ATT VARA PÅ EN BEGRAVNING just denna dag gav mig en förstärkt känsla av att det är påskvecka. Onsdagen före påsk kallas för dymmelonsdagen och är en del av stilla veckan. Traditionen är att det är på den här dagen som påskfriden inleddes och med dämpade kyrkklockor markerades att långfredagen med Jesu död på korset är i antågande. Vi som kristna vet att Jesus dog men uppstod på påskdagen för att han älskar oss alla så mycket. Påskveckans budskap är att vi får tro också på en himmel och ett återseende. Vi ser fram emot mötet med Åke och många andra när vi ses där ovan så småningom!

VI TÄNKER OCH BER LITE SÄRSKILT för Bodil och Åkes anhöriga i deras sorg och saknad efter Åke. Annette och jag sänder dem också en tacksamhetens tanke för att vi fick vara med på den fina begravningsgudstjänsten och minnesstunden i Hjälmseryds församlingsgård.