lördag 6 april 2019

Jubileumsfirande för Stockaryds frikyrkoförsamling

Beslutet om att bilda Stockaryds frikyrkoförsamling
MED EN JUBILEUMSFEST firades på lördagskvällen att Stockaryds frikyrkoförsamling är 10 år. Med många skratt, tävlingar, foton, god mat och tänkvärda tankar blickades både bakåt och framåt. En mycket trevlig festkväll!

DET VAR DEN 5 APRIL 2009 som jag som ordförande klubbade det historiska beslutet om en ny gemensam frikyrkoförsamling i Stockaryd. Ett gott samarbete mellan Filadelfia och Missionsförsamlingen hade växt sig så starkt att det var dags att slå ihop sina påsar.

DET SOM FRAMFÖRALLT var drivkraften bakom samarbetet var en ungdomsverksamhet som tog sin början på 80-talet. Det var gemensamma ungdomssamlingar och Stockaryds ungdomskör, där jag var körledare, som banade väg för allt mer av goda relationer och närmande mellan församlingarna.

2005 BÖRJADE ARBETET att målmedvetet jobba för en gemensam församling. Min roll i arbetet var som ordförande i Filadelfia. En uppgift jag förövrigt tagit över efter tidigare kommunalrådet Uno Nord. I Missionsförsamlingen var Magnus Holst ordförande och vi hade under åren 2005-2009 ett mycket nära och gott samarbete där även en del lite besvärliga frågor kunde lösas på ett mycket bra sätt. Den 5 april 2009 var processen färdig och med ett konstituerande årsmöte bildades den nya Frikyrkoförsamlingen i Stockaryd.

ERFARENHETEN UNDER de här tio åren är att det var ett bra beslut. Församlingen har kunnat satsa mer kraftfullt än tidigare på ungdomsverksamhet, bland annat genom att ha en anställd ungdomsledare. Vi har kunnat jobba med tv genom Mediahuset, en verksamhet som finns i det som tidigare var Filadelfia. På senare år har det också bedrivit ett välfungerande arbete gentemot invandrargrupper genom något som kallas "Mötesplatsen". Potentialen finns att under kommande år ta nya steg. Min förhoppning är att församlingen framöver ska bli en än mer naturlig plats för människor att fördjupas i sin kristna tro. Jag hoppas också att fler genom församlingens arbete ska hitta vägen till en ny levande gudsrelation.