onsdag 11 januari 2023

OBOS satsar stort i Vrigstad trots tufft läge

Överenskommelsen med OBOS gjordes i Sävsjö kommunalhus
DET ÄR ETT ansträngt läge inom byggbranschen och ett av de företag som nu varslar många om uppsägning är OBOS. Vid Smålandsvillan i Vrigstad kom i dagarna besked om ytterligare 80 kollektivanställda som får gå hem till sommaren. Förhoppningen är förstås att konjunkturen vänder och varslen kan dras tillbaka.

DET FINNS TROTS DET dystra läget just nu en framtidstro inom OBOS. Ledningen tror på bättre läge så fort som räntor och energipriser har stabiliserat sig. 

SAMTIDIGT SOM OBOS gav det tunga beskedet om att man varslar personal berättade man om en satsning på drygt en miljard på en ny modern fabrik i Vrigstad och en upprustning av fabriken i Myresjö. För mig känns det fantastiskt att jag fick vara med och landa ner denna mycket stora företagssatsning i vår kommun.  Det kändes högtidligt och stort att tillsammans med  Koncernens vd, Joakim Henricsson, få underteckna en färdigförhandlad avsiktsförklaring där kommunen och OBOS är överens om hur byggnationen ska gå till. Det här kommer bli bra!