måndag 9 januari 2023

Kompetensförsörjning och gruppmöte

Therese intervjuas inför kommande radioinslag
THERESE OCH JAG har tillsammans träffat radions Dan Segerson för samtal om kompetensförsörjning i kommunens verksamheter.

DET SOM VÄCKER radions intresse är att kommunstyrelsen för några år sedan beslutade att uppmuntra de som blivit 65 år att fortsätta jobba ett tag till. För varje år fram till 67 erbjuder vi ett lönetillägg med 5 procent om året. Vi gör detta för att det är svårt att hitta tillräckligt med personal. Vi gör det också för att visa uppskattning för de som jobbat länge och för att visa att vi behöver erfarenhet och kompetens i våra verksamheter. 

 DET ÄR ROLIGT att detta sätta att få fler att jobba längre gett positiv respons från vår anställda. Det är också bra att denna lite udda satsning är intressant för media. När jag förra gången medverkade i radion om detta kan du höra på följande länk:  https://sverigesradio.se/artikel/6942194
 
MÅNDAG KVÄLL var det årets första gruppmöte. Många var med och stämningen som vanligt god Detta även om det kommande året har många stora utmaningar kopplat till omvärldsfaktorer. Anna-Karin Yngvesson var kvällens eminenta ordförande och vår socialchef Linda Björk var med och berättade om läget inom socialförvaltningen.