söndag 22 januari 2023

En fin gudstjänst med parentation av Kerstin

DET VAR IDAG EN fin gudstjänst i Frikyrkan Stockaryd. Camilla Holst var mötesledare och det bjöds på sång, lovsång och det var flera medverkande. En nystartad söndagsskola var med en stund på gudstjänsten.  En del idag var också en parentation av Kerstin Magnusson. En älskad mamma och svärmor till Annette och mig.

PASTOR FRANZ HAGMAN läste bibelord och berättade om Kerstin. Han delade också ett rörande personligt minne. Vi sjöng tillsammans unisont sången "Hemland där sol ej dalar". Tilda, Lisa och Simon medverkade med fantastisk sång till piano- och gitarrackompanjemang. Dessa sånger var inledning och avslutning av parentationen.

DEN PERSONLIGA delen om Kerstin som fanns med på parentationen kan du läsa på följande länk: https://savsjo.blogspot.com/2023/01/en-fin-gudstjanst-med-parentation-av.html


Kerstin Magnusson föddes i Tuddabo, Gällaryd 1923 och dog på Södergården i Stockaryd den 13 januari. I november skulle hon fyllt hundra år. 

Kerstin var andra barnet i syskonskaran och växte upp på en lantgård i en starkt troende familj. Hon var med och hjälpte till på gården och flyttade tidigt hemifrån för att som femtonåring börja jobba som hembiträde hos en familj i Stockholm några år. Hon var sedan barnflicka i olika hem och efter utbildning på Idas skola i Jönköping blev hon barnsköterska. 
     Hon gifte sig 1949 med sin Evald och de bosatte sig i Huskvarna där första sonen Lars föddes. De köpte släktgården i Björnhult 1954 och byggde där ett nytt hus. I Björnhult föddes sedan Bernth och Annette. 

Kerstin och Evald bodde i Björnhult fram till 2009 då huset såldes och de flyttade till en lägenhet i Stockaryd. År 2013 dog maken Evald och de senaste åren har Kerstin bott på Södergården. 

Kerstin har alltid haft ett stort engagemang i församlingen. Kerstin och Evald åkte runt på landsbygden och delade ut programblad. De skjutsade även personer till möten, gudstjänster och söndagsskola. Hon var en flitig gudstjänstbesökare och en bönemänniska. Kerstin hade hela livet en kärlek till barn och ungdomar och var under en lång tid söndagsskollärare. 

 Många är det som under åren fått del av den omsorg som Kerstin hade för andra människor. Hon brydde sig om sina medmänniskor både gamla och nya vänner, däribland även många från andra kulturer och länder. Hon älskade sin familj med barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Hon gav uppmuntran, omsorg och kärlek till andra och var alltid tacksam. 

 Natten till fredagen 13 januari fick hon flytta hem till sitt himmelska hem omgiven av nära och kära. Kerstin sörjs närmast av sina tre barn med familjer. 

Begravningen kommer ske tisdag den 7 februari klockan 11.00 här i Frikyrkan