måndag 17 oktober 2022

"Svåra problem löser man bäst tillsammans"

Ebba vid statsministeromröstning
EBBA BUSCH VAR den som förmedlade mest av framtidstro och hopp om positiv förändring när riksdagen i dag röstade fram Ulf Kristersson som ny statsminister.  "Nu börjar arbetet på riktigt med att ta tag i alla de problem som Sverige står inför. För oss kristdemokrater är målet att denna mandatperiod bygga och stärka statens mest grundläggande funktioner. Vården, tryggheten, energiförsörjningen – det som bara måste fungera. Fler ska få möjligheten att kunna leva ett gott liv. Orättvisor ska ställas till rätta. Det som är trasigt ska bli helt. Sveriges problem kommer inte lösas över en natt. Förändring tar tid - men nu påbörjas det arbetet."

FÖR SVERIGE tror jag att den nya regeringen har möjlighet att göra en positiv skillnad. Det blir nu ett konstruktivt samarbete inom sex stora områden: En kraftfull brottsbekämpning, en fungerande vård och skola, långsiktig klimatpolitik och stabil elförsörjning och en stark ekonomi.

DET ÄR BRA ATT MAN nu utreder ett nationellt ledarskap för sjukvården, helt eller delvis. Det är bra med kraftfulla åtgärder mot kriminella gäng och att reduktionsplikt för bränsle kommer minskas till EU:s miniminivå. 

JAG TYCKER INTE om att man nu skapar en stenhård och omänsklig migrationspolitik. Jag tycker inte heller om att man minskar biståndet.  Att ta resurser från de som mest behöver det, och finansiera reformer till vår välfärd, en av världens rikaste länder. Det är inte solidariskt , vilket jag inte kan stödja alls. Jag hoppas det i kommande budget görs förändringar som visar att den här regeringen förvisso omformar arbetet med bistånd men behåller nivån genom annat sätt att fördela medel via civilsamhället, vilket det talas om. 

NU HAR DU OCH JAG ETT ANSVAR! När regeringen tvekar att avdela biståndspengar kan vi kliva fram mer. Det finns absolut ingenting som hindrar varenda svensk medborgare att själv ge av sina ekonomiska tillgångar till någon eller några av de hundratals organisationer och kyrkor dom finns i vårt land. Erikshjälpen, Pmu, Hoppets stjärna, SAM-hjälpen… Alla med väl utbyggd hjälp till människor i nöd och med volontärer i u- länder där både sjukvård, skolor och mat behövs.

SOM EBBA UTTRYCKTE IDAG "Svåra problem löser man bäst tillsammans" Det är så vi löser utmaningarna i vår kommun och det fungerar nog för Sverige också!