fredag 7 oktober 2022

Nytt politiskt styre klart i Sävsjö kommun!

Tidningens Maria Ivarsson fotograferade på trappan
utanför kommunalhuset
UNDER FREDAGEN kunde till sist förhandlingsgruppen för nytt politiskt styre i Sävsjö kommun enas. Vid en pressträff offentliggjordes resultatet av förhandlingarna.

PROTOKOLL från förhandlingarna undertecknades av samtliga partier. Kristdemokraterna, Centerpartiet  och Socialdemokraterna har kommit överens om fortsatt majoritetssamverkan och kommer utgöra styret även kommande mandatperiod. Moderaterna och Sverigedemokraterna blir en samlad opposition genom att enas som ett block i ett valtekniskt samarbete. 

KRISTDEMOKRATERNA behåller posten som kommunalråd och ordförandeskapet i kommunstyrelsen och det blir som väntat Therese Petersson som tillträder uppdraget vid nyår. Hon blir den första kvinna någonsin på denna post. Hon blir också den första från Sävsjö sedan 1970-talet!

ETT STORT TACK till Thomas Wilhelmsson och Benjamin Petersson för att ni genomfört förhandlingen på bästa sätt! Ett stort GRATTIS och LYCKA TILL önskas Therese Petersson inför hennes nya uppdrag som kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande!