fredag 28 oktober 2022

Kommun-Region-Riksdag om tåg och bussar

DET ÄR LIKA ROLIGT varje gång att stiga på tåget i Stockaryd och se hur väl det fungerar att ta sig både till Växjö och till Jönköping. Med byte i Nässjö eller Alvesta går det dessutom smidigt att ta sig till Stockholm och Malmö, eller för den delen till Kastrup. Stockaryd och Sävsjö är mittpunkter med bra kommunikation ut i hela världen!

DAGENS TÅGRESA gick till Jönköping där jag var på möte med kommun och regionkollegor. Vi samtalade om strategi för besöksnäring och hade möte med riksdagsledamöter om behovet av bättre kapacitet i järnvägssystemet.  Mötet avslutades med lunch där också Handelskammaren medverkade med sina synpunkter. 

UTIFRÅN GÅRDAGENS artikel där en tjänsteman på regionen påstår att vår kommande linje mellan Värnamo-Vrigstad-Sävsjö-Eksjö läggs på is ställde jag förstås frågor vid dagens möte. Marcus Eskdahl (S) var självkritisk och lovade att de förändringar som måste ske framöver ska ske i nära dialog med kommunerna. Vid kommunikation med mina partikompisar i Region Jönköpings län har jag fått besked om att vi som parti står fast i att linjen ska införas och budgetmedel anslås i kommande budget.