torsdag 13 oktober 2022

"Ministermöte" bra för samtal och förankring

Ordförandegruppen i Sävsjö kommun

 EN GÅNG VARJE MÅNAD ungefär träffar jag alla som har uppdrag som ordförande i någon nämnd eller styrelse i kommunen. Jag brukar ibland kalla de som är ordförande "mina ministrar" och det är lite vad de är fast utifrån ett ansvar för mycket viktiga kommunala områden. 

FÖR MIG VIKTIGT att vi möts för informationsutbyte, samtal och förankring i hur vi hanterar olika frågor. Genom att vara sampratade blir vi starka och kan göra gemensam sak i viktiga frågor.

VID DAGENS TRÄFF var det en hel del samtal om bekymren med höga kostnader och brist på elektricitet. Vi pratade om att inför vintern dra ner energianvändningen och förbereda oss för om det skulle bli kortare planerade avstängningsperioder av el. Vi samtalade om vilka åtgärder som behövs på 1-3 års sikt och där ser vi behov av investeringar i energieffektivisering och även att vi behöver skapa mer energi genom exempelvis solceller. Vi hade också med ett långsiktigt perspektiv om vad vi gör när el är borta mer än ett dygn.

VI VILL ATT alla ni invånare, föreningar och företagare ska känna er trygga med att Sävsjö kommun har en god framförhållning för att hantera också besvärliga situationer som om det blir bekymmer med elförsörjningen.