måndag 10 oktober 2022

Citat av Trettifyran blev slut för fullmäktige

Sista fullmäktigemötet hölls i Kulturhuset
 MED CITAT AV Per Myrbergs klassiska Trettiofyran avslutade kommunfullmäktiges ordförande Per Danielsson mandatperiodens sista fullmäktigemöte. "Nu är det slut på gamla tider, nu är det färdigt inom kort..." sa han, men innan det uttryckte han sitt tack till tjänstemän, presidium och förstås hela fullmäktige för fint samarbete.

DET VAR ETT HELT ENIGT fullmäktige som satte punkt. Men innan det var slut blev det en diskussion om en riktlinje om offentlig konst också bör ha med sig ett "bör" i texten. Jag tyckte det var "tårta på tårta" och onödigt. I sak var det ju helt utan betydelse så jag släppte igenom detta för att det skulle bli enigt. Det blev också en del inlägg om det stora plusresultatet i delårsrapporten men föreslogs inga ändringar. 

NÄSTA FULLMÄKTIGE är redan den 31 oktober och då är det nyvalda fullmäktigeförsamlingen som träffas. Denna gång är det bara ett mycket kort konstituerande möte där det ska väljas
valberedning och fullmäktiges ordförande och vice ordförande samt nytt kommunalråd/kommunstyrelse ordförande. Såsom varande "ålderspresident" i fullmäktige (den med mest tjänstgöringsår) kommer jag denna gång att öppna sammanträdet och hålla i klubban tills ny ordförande i fullmäktige är vald.