söndag 2 juli 2017

Beundransvärt med 117 år av lanthandel i Modahl

Lanthandelns dag firas en gång om året i byn Modahl. Ett trevligt arrangemang med möjlighet att handla, köpa gott hembakt fika och lyssna till underhållning.
    När det nu var dags igen så tog Annette och jag med oss min svärmor Kerstin för ett besök. Denna gång stod Mats Ericson från Håknahult utanför Lammhult för sång och musik. Frida Gustavsson serverade nybakade bullar och kakor.

LANTHANDLARNA FRIDA OCH LASSE Gustavsson berättade denna gång besviket att Trafikverket precis varit där och ålagt dem att ta bort skyltar och banderoller som visar att det finns en affär utmed denna lilla väg mellan Föreberg och Sandvik. Man tar sig för pannan, hur kan dessa trafiksverksbyråkrater ha mage att stoppa möjligheterna att uppmärksamma vägfararna på den lilla lanthandeln i Modahl? En verksamhet som funnits på samma plats i 117 år! Självklart en fråga som vi i kommunen ska ta med oss till nästa träff med Trafikverket.

FÖR MIG ÄR DET SJÄLVKLART att vi måste göra allt vi kan för att det ska vara lätt att driva företagande på landsbygd. Har man dessutom haft verksamhet sedan 1800-talet så ska man visa en särskild respekt. Besök gärna Modahls lanthandel i sommar! Den har öppet sommartid tisdag till fredag 10-18 och lördagar 10-12.