onsdag 5 juli 2017

Uppskattar civilkurage och bra försäkringsbolag

Besökte idag Bilskadecenter
Har idag hämtat "Cittran" på bilskadecenter i Nässjö. I lördags natt blev rutan på vänster framdörr sönderslagen i samband med ett bröllop i Malmbäck. Någon kastade en stor stenbumling som knäckte rutan och skadade även klädseln inne i bilen. Så fruktansvärt onödig och irriterande skadegörelse.

NU ÄR BILEN REDAN FIXAD och jag kan bara ge en stor eloge till vårt försäkringsbolag, Länsförsäkringar, som mitt i natten snabbt ordnade bärgning av bilen som ju inte gick att köra pga att den var full av glassplitter. På telefon kunde vi sedan med Länsförsäkringar enkelt och utan krusiduller ordna upp hantering av skadan. Idag fyra dagar senare var bilen sanerad från allt glassplitter och rutan lagad! Kan bara säga ett stort tack till Länsförsäkringar för föredömlig hantering och till Nässjö bilskadecenter för proffsig och snabb lagning av skadan!

SAMTALADE TIDIGARE  idag med Peter Lagerqvist som jobbar på Sävsjö Bil- och lastvagnsservice. Han såg i måndags hur någon försökte stjäla registreringsskyltar på en av bilarna på deras område. Han sprang ut för att sätta stopp på tjuven som stack iväg i bil. Peter följde efter bilen och såsmåningom fick han stopp på dem. Hela den dramatiska berättelsen är återgiven i Smålands Dagblad och du kan läsa den på denna länk: www.smalandsdagblad.se/han-stoppade-tjuvarna 

JAG UTTRYCKTE IDAG MIN UPPSKATTNING till Peter Lagerqvist för att han visade ett sådant stort mod och civilkurage!  Ska vi få ett tryggt och säkert samhälle så är en viktig del att vi som medborgare kliver fram och visar att vi inte accepterar det som är fel. Vi måste tydligt visa att det får konsekvenser om man slänger en sten i en bilruta eller försöker stjäla registreringsskyltar. Självklart finns det gränser och vi ska inte utsätta oss för fara. Men att visa civilkurage och i alla läge tydligt ta ställning för det som är rätt och för goda värderingar är viktigt om vi ska få ett bra Sverige och tryggt Sävsjö kommun!