fredag 7 juli 2017

Hanna, spetskompetens från Kairo till Stockaryd

På resan med Krösatåget denna gång fick jag ett mycket intressant samtal med Hanna Fathy. En person med fascinerande historia och livsberättelse, men också med en intressant kunskap och kompetens inom förnybar energi!

HANNA JOBBAR NU på Elteknik & Konstruktion AB i Stockaryd och kom till Sverige för några år sedan. Han är uppväxt i Kairo i det som kallas "Meidinat el Zabala" eller i folkmun för "Sopstaden". Hanna hade turen att få möjlighet till universitetsutbildning. Eftersom han också har ett stort intresse för förnybar energi så har han skaffat sig en stor kompetens inom detta område. En kunskap som sedan lett honom vidare till olika engagemang och jobb. Han har bland annat jobbat med sol- och biogas. Precis de energiområden som just nu är allra hetast i Sverige och även här i vårt län.

HANNA TALAR FLYTANDE SVENSKA och han hoppas snart få svenskt medborgarskap beviljat. Jag hoppas att han snart får sitt besked och att han också får ta med sin familj hit. Vi behöver fler personer som Hanna. Personer som bidrar till samhället och som försörjer oss med viktig kompetens. Alldeles särskilt behöver vi personer som kan hjälpa oss i omställningen till ett grönare samhälle. Tack Hanna för en trevlig pratstund på tåget!