måndag 17 april 2017

Nässlor, HA74 och poliser

Idag var äntligen nässlorna stora nog för att vi skulle kunna plocka och laga årets första nässelsoppa. Den allra godaste nässelsoppan görs på de här allra första späda nässlorna!
    Nässelsoppa är riktigt nyttigt. Den sägs vara rik på c-vitamin och innehåller mycket järn och andra viktiga mineraler som är bra för oss. Nässlor är inflammationshämmande, bra vid eksem och för blodet. Om det är sant eller inte vet inte jag, men det känns verkligen så nyttigt att äta denna mustiga vårprimör.
    Nässelsoppa är härlig vårmat som kan lagas på många olika sätt, nässlor är gratis och finns att hitta lite varstans. Så om du inte var övertygad om att ge dig ut på nässeljakt tidigare så borde du vara det nu!

ROLIGT ATT HA74 IDAG BLEV KLART för hockeyettan. Efter den otroligt rafflande säsongsavslutningen i Värnamo har vi varit många som väntat på beskedet om det skulle bli avancemang eller inte. Men idag blev det alltså klart att HA74 tar ett snäpp uppåt i seriesystemet. Bra jobbat alla ledare, funktionärer, sponsorer och publik som varit med och lyft laget till Hockeyettan. Grattis HA 74!

Läste att regeringen i vårproppen förmodas skjuta till 700 miljoner till polisen. Dessa medel ska komma redan 1 juli. Utmärkt att regeringen äntligen inser att polisen behöver en förstärkning. Ska bli intressant att läsa mer om hur de tänker använda dessa pengar och om detta är en del i en ny ambitionsnivå i polisfrågorna. Jag hoppas innerligt att de tar till sig av det genomtänkta förslag som sedan tidigare lanserats av vårt parti. Läs mer om det på denna länk: http://savsjo.blogspot.se/2017/04/bra-att-polisen-lyfts-fram-sa-positivt.html#more