söndag 9 april 2017

Ny logga, tranor och omtumlande händelser

Här tillsammans med Anna-Karin, Erika och Olivia
framför partiets nya logotype
Dags att summera några dagar tillsammans med drygt åttahundra kristdemokrater i Karlstad. Trevligt att vara där tillsammans med Olivia, Erika, Anna-Karin från Sävsjö kommuns partiavdelning. För mig roligt att också Annette hängde med på resan till Karlstad!
    Det har verkligen varit inspirerande för oss att få möta så många med samma passion att arbeta för att göra världen lite bättre för våra medmänniskor.
    Under helgen presenterade partiet sin nya logotyp, det är den som finns med på bilden här intill. Vid första påseende ser den kanske fyrkantig och tråkig ut, men den är både flexibel och fylld med symbolik. Loggan kan läggas över olika bakgrunder, exempelvis vår partiblomma vitsippan. Strecket under KD står för värdegrunden och ramen pekar på att politiken har sina gränser. Politiken ska inte lägga sig i det som människor klarar på egen hand. Samtidigt är det viktigt att det finns vissa ramar i samhället, som alla känner till och ställer sig bakom.

DEN OHYGGLIGA TERRORATTACKEN i Stockholm präglade förstås Kommun- och landstingsdagarna. Ebba Busch Thor inledde fredagskvällens middag med en tyst minut och programmet anpassades för att visa stor respekt för de som drabbats. I avslutningstalet lyfte Jakob Forssmed, tillförordnad partiledare, fram övertygelsen om att ett gott samhälle byggs på kristen etik. "Det onda övervinns inte med hat, utan med det goda". Vi är engagerade i politiken på grund av övertygelsen att samhället går att förändra.

Fascinerande att se alla tranor och deras dans 
EFTER DAGARNA i Karlstad åkte Annette och jag svängen förbi Hornborgasjön för att få se den välkända trandansen. Intressant att se tranorna, men också hur mycket folk från hela världen som samlas för att beskåda detta fenomen.
    När jag nu summerar dessa omtumlande kommun- och landstingspolitiska dagar så är det med en starkare känsla, än någonsin tidigare, av hur viktigt det är att kämpa för demokrati och ett samhälle byggt på goda värderingar!